Pagina's op IkLeerBIM

vrijdag 14 juni 2013

Revit IFC Exporter update

Het ligt denk ik aan mij, maar ik blijf het grappig vinden, elke keer als ik weer een mailtje krijg van Angel Velez van Autodesk, dat er weer een nieuwe verbeterde update is van hun IFC Exporter for Revit. Zo ook vandaag. Er zijn nieuwe Updates voor zowel Revit 2013 (v2.11) als Revit 2014 (v3.3) en de bijbehorende user interface (UI) (R13 – v1.11 / R14 - v2.3). Deze zijn te vinden in de app. Store.


IFC en Revit blijft lastig. En het minste wat je dan kan doen is deze IFC Exporter for Revit en een aangepaste user interface (UI) gebruiken. En voor de gevallen waarin het echt goed moet, begint nu langzaam wat licht te dagen aan de horizon. De RevitGG heeft in de gisteren gepresenteerde nieuwe Dutch Revit Standard 1.0 enorme stappen gemaakt. Binnenkort zal er vast wel wat te lezen zijn op hun site. En hopelijk werkt de home page dan weer goed.

Een belangrijk schakel in de totale verbetering die de DRS biedt, is wat programmeerwerk van Tom Pesman die namens de RevitGG een Parameter Mapping mogelijk heeft gemaakt. Deze 'mapped' Revit Parameters naar bewust gekozen IFC Properties. Deze aanpassing is inmiddels opgenomen in Open Source project van Autodesk (v2.11.2, v3.3.2). En volgens de mail van Angel, zal deze aanpassing in de volgende update van de IFC Exporter for Revit worden overgenomen.

Het grote voordeel van deze "mapping" zit er hierin, dat je nu gericht Parameters aan de IFC kan toevoegen, maar ook juist Parameters kan weglaten. Het ziet er naar uit, dat de inhoudelijke parametrische kwaliteit van de geëxporteerde IFC veel beter en gek genoeg ook veel kleiner is. 

Een punt van aandacht / zorg blijft wel de import mogelijkheid.
Al heeft dit wel alles te maken met wat je met een geïmporteerde IFC in Revit wil gaan doen...

Zelf heb ik het allemaal nog niet uitgetest. Maar ik raad geïnteresseerde  partijen aan, om de site van de RevitGG goed in de gaten te houden. Of beter nog lid te worden. En om ook op die manier, de kwaliteit en professionaliteit van het eigen werk op peil te houden, alsook het samenwerking  in Nederland te verbeteren.

Geen opmerkingen:

Populaire berichten

Zoeken in deze blog