Pagina's op IkLeerBIM

vrijdag 11 januari 2013

Adomi


Geen bericht is een goed bericht zeggen we wel eens.
Maar als er zo weinig geschreven wordt over het nieuwste BIM pakket. Namelijk Adomi van het wel bekende Arkey ...

Toch eerst een paar goede dingen over Arkey.
Je kan met Arkey super snel en super efficiënt teken. En we weten allemaal dat daar geen woord van overdreven is. Ook is het een goedkoop en eenvoudig pakket. Iedereen heeft het in no time op een behoorlijk niveau onder de knie. Ook zijn er de laatste jaren behoorlijke inspanningen verricht om Arkey beter te maken. Je kan bijvoorbeeld al meerdere jaren goede DWG tekeningen maken of importeren. Daarmee liggen de ietwat stugge arceringstabellen al een tijd achter ons.
Inhoudelijk vind ik de kozijnmodule van Arkey- vMV de beste die ik tot nu toe gezien heb.
Ook kende Arkey al jaren een database koppeling, voor bijvoorbeeld begrotingen. Dit was nog voordat Revit bestond. Daarop voortbordurend,  heeft de Twee Snoeken met zijn ASD methodiek, duidelijk laten zien dat er goed te BIM-en is met Arkey. Bekijk bijvoorbeeld de webinar op de site van het Digitale Huis (slecht geluid).
De andere kant is helaas wat minder florissant. Je hoeft echt geen Communicatie, of Commerciële Economie gestudeerd te hebben, om te kunnen concluderen dat Arkey zijn gebruikers door meerdere communicatieve blunders aan het wegpesten leek te zijn.

Tja en Adomi.
Adomi is inderdaad een pakket wat naadloos aansluit bij het vertrouwde en betrouwbare Arkey 8. En het pakt juist die onderdelen aan, die in Arkey erg stroef lopen. Met name de derde dimensie. Je kan met Adomi nu wel real time doorsnedes en gevels genereren. Ook kan je met Adomi makkelijk door je model heen scrollen en zoomen. Tenslotte kan je met Adomi (net zoals Arkey) IFC bestanden verwerken en maken.

Wat dit allemaal waard is vind ik moeilijk te zeggen.
En om een vergelijking te gebruiken. Sommige mensen willen absoluut een iPhone omdat .. , omdat het Apple is! En Apple staat dan voor een groot merk met veel vernieuwing en zonder bugs. Andere daarentegen, kopen stiekem een Nokia, omdat die ook voldoet en wellicht nog wat goedkoper is ook. Al met al hoop ik echt dat Adomi zijn eigen plekje op een natuurlijke en inhoudelijke manier gaat claimen. Want wat extra concurrentie is in ons aller belang.

2 opmerkingen:

cheese curve zei

Was Adomi alleen in 2013 of heb je er later ook over geschreven?

Teun zei

Zelf heb ik nog wel enkele keren zijdelings over Arkey geschreven maar niet over Adomi. Voor meer info van gebruikers over Adomi zou je op het forum van ArkNet2 http://arknet2.forum-xl.com/ meer info kunnen vinden.

Populaire berichten

Zoeken in deze blog