Pagina's op IkLeerBIM

maandag 17 december 2012

Revit Bug en oplossing - Shaft en Phasing

Ik ben op dit moment bezig met een leuk project, waarbij een bestaand kantoorgebouw wordt verbouwd om er woningen van te maken. Dit ben ik aan het modeleren met Phases. Bij het modeleren kwam ik iets vreemds tegen, wat na een korte Google actie, een bug bleek te zijn, die al jaren in Revit zit. Waarom er dan niks mee gedaan wordt verbaasd me, maar daar gaat het nu niet over.

Shaft in een Phasing Project
De bug is de volgende. Wanneer ik een nieuwe Shaft aanmaak in de bestaande Floor doet Revit alsof deze Shaft opening er altijd al geweest is. Dit terwijl je normaal gesproken zou verwachten dat Revit de vloer opknipt in:
  • een ‘Existing’ gedeelte dat altijd zichtbaar is
  • een ‘Demolished’ gedeelte wat afhankelijk van het Phase Filter
    •  zich naadloos aansluit op ‘Existing’
    •  of als ‘Demolished’ zichtbaar kan worden
    •  of niet zichtbaar is in de uiteindelijke ‘New’ situatie
In Phase Filter 'Existing' is de 'New' Shaft nog steeds zichtbaar
Maar zoals gezegd doet Revit net alsof het gat van de Shaft er altijd al geweest is. Ik kan hiermee dus geen slooptekening maken. De hoeveelheden niet direct uittrekken. En mijn bestaande toestand tekening is ook niet direct juist meer.

De oplossing voor dit probleem is om (bijvoorbeeld) een Generic Model te maken. Deze dient de Parameter Cut with Voids when Loaded aangevinkt te hebben. In de Family moet een Void zitten in de vorm van de te maken opening of openingen. De hoogte kan je het beste Parametrisch maken. Ook kan je Annotation Lines toevoegen met Draw in Foreground aangevinkt.

Deze Family plaats je in je Project en voert Cut Geometry uit tussen deze Family en alle vloeren waar deze doorheen snijd. Dat is het eigenlijk.

De 'New' Void snijd de 'Existing' Floor wel op de juiste manier open.
Vanzelfsprekend zal dit ook te doen zijn met een Model in Place.

Wellicht een truck om lijnen vanuit je project in je Generic Model te krijgen is het volgende. (want je kan in principe niet kopiëren tussen je project en een Family) Doe alsof je bijvoorbeeld een Shaft wil tekenen. Nu je in een System Family zit kun je wel al je Sketch en Anotatie lijnen kopiëren en uitgelijnd in je Family krijgen.
Op deze manier kan je al je Shaft openingen -die je inmiddels getekend hebt voordat je erachter kwam dat dit een Revit Bug is… toch- omzetten in een mooie Family. En hoef je deze nieuwe Family maar 1x uit alle afzonderlijke vloeren te snijden met Cut Geometry.

Hopelijk helpt het. Totdat er een echte oplossing gevonden wordt!


08-02-2013 - aanvulling
vergelijkbare problemen bij een structural beam system
What Revit Wants

Geen opmerkingen:

Populaire berichten

Zoeken in deze blog