Pagina's op IkLeerBIM

vrijdag 7 september 2012

Level 2D en 3D

Dit zat niet in mijn Revit cursus ...


LEVEL

Af en toe kom je iets tegen waarvan je jezelf serieus afvraagt waarom je dit nog niet eerder bewust van was. Elke Revit tekenaar weet wel dat Levels +3D eigenschappen hebben en een 2D representatie. Maar hoe zie je nou de 3D positie van een Level? En zit je die niet per ongeluk aan te passen?
Het antwoord staat hierboven. De kleine dichte stip is de 2D representatie voor deze View. Daarnaast staat een Checkbox waar je kunt aangeven of er een Level Head zichtbaar moet worden. Maar daar helemaal aan het eind staat een open rondje. Dat is de 3D uiteinde van het Level aan deze kant.

Persoonlijk teken ik al tijden zo, dat je niet of nauwelijks aan de Level uiteinden hoeft te trekken. Maar heel soms kom ik het nog wel eens tegen. Het beste is om je Level te koppelen aan een aangemaakte Section Box. Daarmee leg je voor al je Sections en Elevations vast van waar tot waar dit Level loopt (lees zichtbaar is). Als de snedelijn (dus niet de diepte) van de Section of Elevation deze Section Box niet snijd is de Level ook niet zichtbaar. En als de snedelijn de Section Box wel snijd, zit de Level Head naast de (doorgaans onzichtbare) Section Box. Ideaal.

Geen opmerkingen:

Populaire berichten

Zoeken in deze blog