Pagina's op IkLeerBIM

maandag 8 oktober 2012

Tekenen in en met Revit? - Geavanceerd

Hoe begin je te tekenen in en met Revit?
Deel 4 - Geavanceerd
Tekenen in Revit
Geavanceerd

C) Geavanceerd
1 - Methodiek / Functionaliteit
3. Maken van een Central File
4. Purge je project (CONTROLEER wat je aan het Purgen bent) Sla het project (of een grote Family) op onder een andere naam (Save As) Sla Projecten of Families gecomprimeerd op.
5. Help een ontwerper door ruimtes en gebieden te voorzien van extra Parameters waarmee de ontwerpen een analyse kan maken ten opzichte van het PvE (Programma van Eisen).
6. Maak eens extra Parameters om via View Filters of Schedules specifieke zaken inzichtelijk te maken. Denk aan brandscheidingen, geluidsisolatie, LOD niveau.
7. Beheer bestanden / instellingen Shared Parameter File, Keynote File etc.
8. Beheer Templates. Onder andere View Templates, standaard System Families, Schedules etc. TIP: Koppel je Template alvast met een lege en fictieve Revit Structure en Revit MEP project. En zet zo alle instellingen alvast goed. Het werkelijke project haal je dan binnen viaReloadFrom. Voordeel is dat veel instellingen alvast gemaakt zijn.
9. Beheer van de bibliotheek. Overweeg om Package projectbestanden te maken met een samenvoeging van de te gebruiken Families voor je projecten.
10. Maak eens (tijdelijk) heel bewust gebruik van Model Groups om snel te kunnen tekenen of wijzigen. TIP: Ungroup direct als er problemen zijn 2 –maak ‘geen’ relaties binnen en buiten de Group. 3 – de uitzondering zijn kozijnen. Maar dit werkt alleen goed als je tijdelijk een Group met bijbehorende host elementen met alle mogelijke verdraaiingen hebt geplaatst. Een Group kan je niet of nauwelijks roteren wanneer je die plaatst. Met als gevolg dat de kozijnen in de Group geen Host buiten de Group kunnen vinden, met alle gevolgen van dien. 4 – Sommige Categorieën kan je wellicht beter niet in een Group opnemen. Bijvoorbeeld Floors. Teken die los en hang die aan Reference Planes. 5 – Tagen in een Group kan maar je kan niet aangeven dat element gespiegeld is. Hiervoor kan je een eigen Tag maken die altijd suggereert dat het element gespiegeld is. Je kan met een slimme geneste Family zien of het element gespiegeld is. (Dit is ook weer een aparte Blog Post)
11. Extra Worksets aanmaken en beheren.
12. Extra Phases aanmaken en beheren (via Views)
13. Probeer Design Options eens uit.
2 - Categorieën
1. Doors en Windows als correcte bouwkundige elementen
· Bijbehorende waterslagen, vensterbanken, lateien, zonwering, roosters
· TIP: 1 - Splits Alle informatie in afzonderlijke Families om enerzijds het overzicht te houden en anderzijds je te kunnen focussen op 1 probleem. 2 – Maak een Kozijn Family en een Family die het bouwkundige detail bepaald. Nest die in elkaar. (detail in kozijn – zou ook een goede Blog Post zijn)
· Curtain Panels en Mullions zijn in een Assembly te plaatsen en behouden nog steeds een relatie met de Curtain Grids in de Curtain Wall (die je weer in een Group kan plaatsen) De Assembly view is een mooie opgeschoonde tekening voor je kozijnstaat.
2. Railing bij een Stair (TIP: 1- maak eventueel meerdere door elkaar (stijlen, regels, trap en bordes). 2- vul liever een harde‘hart op hart’ maat in dan aantal spijlen per trede. 3 – knip eventueel de Railing in de lengte op in meerdere stukken. Forceer hiermee een horizontaal stuk. 4 –gebruik een Railingeens als trap boom!
3. Help een ontwerper door zijn Model als Massa op te zetten en daar Revit Elementen aan te hangen.
4. Zet je Model in Place eens om in echte Family. Nu kan je het element makkelijker repeteren of hergebruiken in een ander project. Ook verhoogt het de performance.
3 - NIET BIM (houd het dan nooit op?)
3. Zie C1.10 tip 5
4. Verander waar nodig NIET BIM zaken in een Revit oplossing. Doe dit pas als je weet dat er ‘niks’ meer veranderd. Er zijn goede redenen om zaken niet direct op de ‘juiste’manier te modeleren. Juist vanwege de snelheid en tegenstrijdig genoeg ook de consistentie van je model. Daarmee bedoel ik de suggestie van een juist Model waar die niet juist kan zijn!

Lees verder:
Hoe begin je te tekenen in en met Revit? - Inleiding
Tekenen in en met Revit? - Basis
Tekenen in en met Revit? - Gevorderd
Tekenen in en met Revit? - Geavanceerd

Geen opmerkingen:

Populaire berichten

Zoeken in deze blog