Pagina's op IkLeerBIM

dinsdag 4 februari 2014

Bestandsversie controle in Revit

Velen van ons kennen de situatie dat je nietsvermoedend op een Revit bestand klikt en dat vervolgens je Revit bestand zonder enige waarschuwing wordt omgezet naar een nieuwere versie. Vaak is dit niet de bedoeling en kost het bovendien een hoop tijd en frustraties.

Waar zit die cancel knop!
Er zijn een paar kleine en grote oplossingen voor dit ongemak. Je kan natuurlijk in de bestandsnaam de bestandsversie laten terugkomen. Maar dit is niet altijd de oplossing. Ook zijn er opstartprogramma's die 'automatisch'  de juiste Revit versie voor je kiezen.

Daarnaast, en dat gaat meer op een oplossing lijken, heeft Boost Your BIM een eenvoudige Addin gemaakt, die je eindelijk de cancel mogelijkheid geeft waar we allemaal op zitten te wachten. Deze tool had hij al een tijdje geleden gemaakt. Maar nu is deze gratis te gebruiken. Dat wil zeggen, via een "Pay what you want" constructie, want Harry heeft ook graag een belegde boterham. Er zit geen teller op die bijhoud hoeveel tijd deze tool je bespaart, maar ik ken zeker een paar mensen die hier erg blij mee zullen zijn. Harry goed werk.

Aha daar zit die cancel knop!

Geen opmerkingen:

Populaire berichten

Zoeken in deze blog