Pagina's op IkLeerBIM

vrijdag 12 oktober 2012

Tekenen in en met Revit - Samenvatting

Tekenen in en met Revit - Samenvatting


Tekenen in Revit
een opgeloste puzzel?

Het gebruik van ontwikkelings niveaus
In voorgaande Posts heb ik verschillende niveaus van het werken in en met Revit aangegeven. Het zijn niet alleen indicaties van complexiteit maar ook van abstractie. Tekenen met een BIM model vraagt nou eenmaal een andere manier van denken die een modelleur zich eigen zou moeten maken.

De verschillende niveaus zijn ook goed te gebruiken zijn als handvat bij het werken aan een project. Met andere woorden. Doe eerst alle BASIS zaken . Ga daarna pas verder met GEVORDERD. En maak je ten slotte pas druk over GEAVANCEERDE zaken als daar gelegenheid voor is. Is die mogelijkheid er niet? Dan ligt hier de knip tussen BIM en NIET BIM tekenen. Het is mijn visie dat je beter niks kan suggereren, maar wel een juiste platte weergave maakt, dan dat het allemaal perfect voor elkaar lijkt maar het absoluut niet zo is. Dat leid pas echt tot fouten.


De organisatie
De verschillende niveaus zijn absoluut niet bedoeld als eindstation. Maar het kan wel zijn dat meerdere modelleurs niet tot het niveau GEAVANCEERD kunnen of willen komen. Daar zou een organisatie zich bewust van moeten zijn. Modelleurs die dit niveau hebben. En ook willen werken op dit niveau hebben echt extra tijd nodig om anderen te helpen. En ook tijd om de buro Template en Bibliotheek op orde te houden. Stuur ook actief aan op het nemen van bijbehorende verantwoordelijkheden.
Tijdens beoordelings of functioneringsgesprekken zou een leidinggevende ook heel concreet de genoemde eigenschappen van BASIS, GEVORDERD en GEAVANCEERD langs moeten (laten) gaan. En op basis van die bevindingen eem opleidingsplan (laten) maken.

Lees verder:Hoe begin je te tekenen in en met Revit? - Inleiding
Tekenen in en met Revit? - Basis
Tekenen in en met Revit? - Gevorderd
Tekenen in en met Revit? - Geavanceerd

Geen opmerkingen:

Een reactie posten